Върховният съд в САЩ - "Какво ще правим с бруталните игри?"

Върховният съд в САЩ все още не е излезнал с решение дали игрите с определено количество насилие да бъдат напълно забранение за деца под 18 годишна възраст. Според специалисти ако бъде приета забраната, това ще наруши първата поправка в конституци

2010-11-02 21:58:00
Върховният съд в САЩ -
Върховният съд в САЩ все още не е излезнал с решение дали игрите с определено количество насилие да бъдат напълно забранение за деца под 18 годишна възраст.

Според специалисти ако бъде приета забраната, това ще наруши първата поправка в конституцията на странта, която гласи, че всеки има право на глас и всеки има право да каже това, което мисли "Свободата да изкажеш своето мнение."

Поддръжници на закона казват, че е абсолютно задължителен, защото децата деградирали с тези насилствени игри. Всъщност вината е на родителите, които не проверяват това, което закупуват на децата си.

Според Калифорнийският съд децата не са идиоти и могат да преценят кое е правилно и кое грешно. Това не са наивните малки деца и поколенията се развиват много по-бързо в днешно време. Всички случаи, в които дете е извършило насилие по подобен начин от игра, се оказва със сериозни психични отклонения и/или е било малтретирано от  родители/съученици или познати.


Върховният съд на САЩ ще излезе с решение до няколко седмици и ще реши бъдещето на гейминг индустрията. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия